2. Dalga Kahve: Markanın öne çıktığı, tatlandırıcı katkılı kahve keyfi. Peet's Coffee şirketinin 1966 yılında Hollanda'dan Baba mesleğini Amerikaya getirir ve %100 Arabica kahve ithal edip dark roast kahve kavurmaya başlar. Kahve daha zanaatsal bir şekilde aşamalardan geçmeye başlar. Specialty Coffee'nin büyük babası olarak bilinir. Alfred Peet bunu diğer 3 arkadaşı ile paylaşır. Bu diğer 3 arkadaş daha sonraları 1971'de Starbucks'ı kurar ve bu felsefeyi benimser. Ve hayatımıza Grande, Latte ve Frappuccino gibi yeni kelimeler girer. 1984'de Starbucks Alfred Peet'in şirketini satın alır. Milenyuma girildiğinde Starbucks 2000 kahve dükkanıyla bunu kutlar. Starbucks sayesinde kahve, popülerliğini artırır ve 3. dalga kahve akımının doğmasına neden olur.
2. dalga kahve döneminde, insanlar espressonun ne olduğunu öğrenirken, kahvenin Arabica veya Robusta türünü tat farklılıklarını keşfeder. Starbucks'ın yayılması ve kahve tüketiminin çoğalması ile kahve üreten ülkelerin ekonomisi büyür ve üretimin fitillenmesine neden olur. Bunlar tabi ki kahve sektöründe oluşan pozitif olaylardır. Günümüzde kahve tüketicilerin büyük bir kısmı Starbucks sayesinde, halen 2. dalga kahve tüketicisi olup, kahve tüketmekte.
Bazılarına göre şarap sektörünün de gelişmesi kahve sektörünün diğer bir tetikleyicisi olmuştur. İnsanlar artık kahveyi sadece uyanık kalmak için değil aynı zamanda keyif alarak içmeye başlar. Starbucks'ın pazarlama taktiği ile Arabica ve Robusta arasındaki farkı keşfedip orijinlerin niteliklerini de keşfetmeye başladık. Medium Roast ve Dark Roast terimleri ile tanışmamız bizi 3. dalga kahveye doğru yönelmemizi sağladı. 2. dalga kahvenin bitmesinin en büyük nedenlerinden birisi kahvenin artık sosyal hayatımızın bir parçası olması ve bu büyük kahve zincirlerinin kitle üretiminde kaliteyi, büyüğüme ile aynı oranda götürememesidir. Kahve artık büyük bir ticaret haline gelmiştir.
Starbucks en başlarda sadece taze kavrulmuş kahve satıyorken Howard Schulz'un Pazarlama Direktörü olarak takıma katılması ile Starbucks'ı aynı zamanda kahve çekirdeği harici, kahve içeceği satması için ikna etmeye çalışır ama başarılı olamaz. Ve kendisi Il Giornale Coffee şirketini kurar ve kahve çekirdeği yerine demlenmiş kahve, yani kahveyi içecek olarak satmaya başlar ve başarılı olur. O kadar başarılı olur ki 1987'de Starbucks'a geri döner, ama dönüşü farklı olur ve 3,8 milyon dolara Starbucks'ı satın alır. Starbucks model alınarak 2. dalga kahve zincirleri arka arkaya kurulur ve dünyanın her bir yerine yayılır. Starbucks 2. dalga kahve akımının resmi haline gelmiş olur.