Kahve Kavurma Teknikleri

Kahve Kavurma Teknikleri

Kahve Kavurma Teknikleri

Drum Roasting: 20. yüzyılda icad edilen biş kavurma tarzıdır. Yavaş bir şekilde dönmesi ile daha etkilidir. Ateş üzerinde olduğu gibi, sıcak hava üfüren veya elektrikli olabilir, 500 kg. kadar kapasiteye ulaşabilir. Kazan döndükçe kahve kavrulur. Dijital olanları da kavrulma işlemini kolaylaştırır.




Fluid-Bed Roasting: Michael Sivetz tarafından 1970'lerde icat edildi. Sıcak havayı hazneye üfleyerek kavrulma işlemi gerçekleşir. Drum Roasting den daha hızlı kavrulma işlemi gerçekleşir. Bu verdiği yüksek ısıdan dolayı olur. Drum Roasting: 20. yüzyılda icat edilen bir kavurma tarzıdır. Yavaş bir şekilde dönmesi ile daha etkilidir. Ateş üzerinde olduğu gibi, sıcak hava üfüren veya elektrikli olabilir, 500 kg. kadar kapasiteye ulaşabilir. Kazan döndükçe kahve kavrulur. Dijital olanları da kavrulma işlemini kolaylaştırır.




Tangential Roasting: Probat adında bir şirketin icadı olan bu makine prensipte Drum roastinge benzer. Makine içindeki kürekler daha etkili bir kavurma işlemine yardımcı olur. Hız ayarı daha geniştir ve boyut olarak da 500 kg civarında kahve kavurabilir.




Centrifugal Roasting: Devasal oranlarda kavurma yapma işlemini gerçekleştiren endüstriyel makinelerdir. Kahve yuvarlak bir kazana yerleştirilir ve kazandaki kürekler sayesinde döndükçe kahveyi karıştırır. Hızlı kavurma sayesinde kahvenin ağırlığını kaybetmesi engellenir ve genellikle instant coffee yapımından kullanılır.




Micro Roasting: Çok yeni bir akım olan micro roasting, cafelerde kendilerine yetecek belkide bir kaç kilo ekstradan kavurabilecek oranda kahve kavurma çeşididir. Şu sıralar Batı Avrupa ve Pasifik Amerika da çok tercih edilen bir trend olmuştur. Müşterilerin isteğine göre kişisel kavurma yapılabiliyor olması büyük bir avantaj ve tabi ki taptaze kavrulmuş kahveyi demlemek ve içmek de çabası.




kaynak